MuscleLab

Under snart tio år har jag använt testutrustningen MuscleLab. Utrustningen har fungerat perfekt och är enkel att transportera. Allt som behövs är en bärbar PC och väskan med MuscleLab som i en basuppsättning innehåller sensorer för att mäta kraftutveckling, effekt, kraft-hastighet, hopphöjder och kontakttider mm.
Utrustningen utvecklas och förnyas ständigt. Inbyggt är ett biofeedbacksystem som jag använt i styrketräningen. De aktiva har upplevt feedbacksystemet som mycket positivt och sen Örebro Volleys damer första gången använde det 1998 har det varit en bidragande anledning till ännu bättre träningsengagemang, speciellt vid formtoppning, och säkert bidragit till de många SM-gulden följande säsonger.
Naturligtvis använder vi MuscleLab vid tester men främst i nästan varje träning. För Anna Lindbergs OS-satsningar har det varit ett bra hjälpmedel. Utrustningen är enkel att lära sig och spelarna i Örebro Volley sköter utrustningen själva under träningen. Alla resultat sparas i en databas och kan senare bearbetas till grafiska analyser och utskrivna protokoll.
Du kan lätt finna dina aktivas prestationsnivå vid en specifik tidpunkt de senaste säsongerna osv.
[Läs mer] – om Ergo Test

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *