Vi säljer grönsaker i form av ett andelsjordbruk där man får en kasse med grönsaker i veckan under ca fem månader med start efter midsommar.

“Red Greens” Det kollektiva ansvaret för matproduktionen representeras av det röda och varor av det renaste och miljövänligaste slaget som är möjligt representeras av det gröna. Båda behövs för att få bra och hållbar mat!

Läs mer om vårt andelsjordbruk här:

Det finns fortfarande några andelar kvar! Välkommen med din anmälan: Rikkenstorps_andelsjordbruk_blankett_2017

Ägg har vi som prenumeration med en leverans varannan vecka till Grängesberg och Ludvika. Just nu fulltecknat!

(länk till hönsfolder – kommer snart)

 

Lammen går på grönbete hela säsongen och är alltså ute 100%. Vi matar inte våra får eller lamm med spannmål – får är gräsätare, till skillnad från exempelvis höns.  Det innebär att fettsyrehalterna i muskulaturen är väldigt mycket närmre optimalt än om djuren äter spannmål.

100% gräs, 0% spannmål.

 

Vi har ett gäng fjällkor på gården som bidrar med mycket glädje men inte så mycket mjölk för tillfället. Förhoppningen är att kunna börja sälja mjölk i liten skala 2018. Utöver grovfoder och bete odlar vi nakenhavre och foderbetor som håller korna i gott skick. Nästan helt spannmålsfria – Krusa gillar nakenhavre lite för mycket för att vi ska kunna neka henne det. Så det blir på ett ungefär:

95% Gräs och betor, 5% nakenhavre (gårdsproducerad alltså)